De clubcarrière van Johnny Heitinga in statistieken

img4

In Nederland is Johnny Heitinga uitgegroeid tot een bekende voetballer. Ook buiten onze landsgrenzen zijn veel mensen echter bekend met de verdediger. Laat de naam Heitinga maar eens in Madrid, Liverpool, Londen of Berlijn vallen, bijvoorbeeld wanneer jij op zoek bent naar kleding met korting in winkelcentra in deze steden. Grote kans dat veel inwoners van deze steden zich de verdediger nog goed voor de geest kunnen halen. Met name in Liverpool is deze kans groot. Hier werd hij in het seizoen 2011/2012 namelijk uitgeroepen tot Speler van het Jaar door de supporters van de Engelse club. Maar hoeveel wedstrijden speelse Heitinga eigenlijk gedurende zijn carrière? En hoe vaak wist hij tot scoren te komen? Hieronder geven wij jou een overzicht van de clubcarrière van Johnny Heitinga in statistieken.

 

Ajax

img3
Johnny Heitinga speelde van het seizoen 2001/2002 tot en met 2007/2008 in het shirt van Ajax Amsterdam. In competitieverband verscheen hij in deze periode in 152 wedstrijden binnen de lijnen. In deze duels wist hij in totaal zeventien keer tot scoren te komen. In de beker scoorde Heitinga drie doelpunten in zestien wedstrijden, dezelfde statistieken behaalde hij in oefenwedstrijden. Op internationaal gebied speelde hij namens Ajax 31 wedstrijden. Hierin kwam hij in totaal één keer tot scoren. Voorafgaand aan het seizoen 2015/2016 keerde Heitinga terug bij Ajax. Hij speelde hier nog twee competitiewedstrijden en kwam één keer in actie in de beker. In deze bekerwedstrijd scoorde hij wel.

 

Buitenland


In het buitenland speelde Heitinga ook veel wedstrijden. Als verdediger gaf hij niet snel doelpunten weg als cadeautjes met korting. Hij scoorde zelf echter ook niet veel, maar dat is ook logisch als verdediger. In zijn periode bij Atlético Madrid speelde Heitinga in totaal 29 competitieduels en acht internationale wedstrijden. In de competitie trof hij drie keer doel, op internationaal gebied kwam hij niet tot scoren. Bij Everton speelde Heitinga zijn meeste wedstrijden in het buitenland. In competitieverband kwam hij liefst 115 keer in actie. Daarnaast speelde hij ook nog 25 duels in de verschillende Engelse bekers. Namens Everton scoorde hij twee keer in de competitie en drie keer in de beker. Bij Fulham kwam hij in veertien competitiewedstrijden één keer tot scoren. Bij Hertha BSC scoorde hij één keer in dertien competitieduels. In de enige wedstrijd die hij speelde in de Duitse beker, kwam Heitinga niet tot scoren.